Carența de magneziu

Carența de magneziu

Magneziul nu este sintetizat de organismul uman, de aceea trebuie obținut din alimente, apa si sare. Odată ce magneziul intră în tractul gastrointestinal, acesta este absorbit și distribuit în întregul organism. Aproximativ 60% din magneziu este stocat în oase, aproximativ 20% în mușchii scheletici, 19% în alte țesuturi moi și mai puțin de 1% circulă în sânge. În medie, un adult conține de la 850 la 1100 mmol de magneziu. Este important de reținut că nivelurile normale de magneziu din sânge nu reflectă întotdeauna nivelurile generale ale corpului, deoarece deficiența de magneziu poate apărea chiar dacă nivelurile de magneziu din sânge rămân în limitele normale. Acest lucru se întâmplă deoarece magneziul se poate muta din depozitul osos în sânge atunci când există o deficiență. 

       

Alimente bogate în magneziu:

Există multe alimente bogate în magneziu, inclusiv pâine de tărâțe, iaurt, lapte, legume cu frunze verzi, legume și fructe, leguminoase, nuci și semințe (în special semințele de in și dovleac).

Funcțiile magneziului:

Magneziul joacă un rol cheie în multe procese care au loc în organism. Unele dintre ele includ:

  • Sinteza și activarea enzimelor.
  • Impact asupra tonusului vascular al vaselor periferice și coronare.
  • Reglarea contractiilor musculare.
  • Controlul funcției membranei celulare.
  • Transmiterea impulsurilor la sinapsele neuromusculare.
  • Participarea la formarea țesutului osos și a smalțului dentar.

Manifestări clinice ale deficitului de magneziu:

Crampe.

  • Tremor.
  • Slăbiciune musculară.
  • Durere de cap.
  • Amețeli și leșin.
  • Tulburări de memorie.
  • Tulburări de somn.

Pe parcursul vieții, nivelul de magneziu din organism poate fi influențat de diverși factori, cum ar fi stilul de viață, vârsta, activitatea fizică, sarcina și alte afecțiuni fiziologice, precum și diferite boli ale organelor interne, cum ar fi boli ale sistemului cardiovascular, ale sistemului urinar, organele digestive și glandele endocrine
O alegere excelentă ar fi suplimentele alimentare.

MAGNITEN MGT10 este un supliment care îmbunătățește memoria, concentrarea și energia mentală. Acesta optimizează comunicarea între celulele cerebrale, influențând căile de semnalizare pentru a sprijini învățarea și menținerea atenției. Prin facilitarea comunicării eficiente între neuroni, produsul este esențial pentru procesele cognitive, cum ar fi memorarea. De asemenea, contribuie la producția și metabolismul energiei, susținând contracția musculară, transmiterea impulsurilor nervoase și mineralizarea oaselor. Suplimentul ajută organismul să îndeplinească funcții esențiale, precum contracția mușchilor și întărirea oaselor prin mineralizare, procesul prin care mineralele sunt depozitate în oase.

Investiția în sănătatea noastră prin adoptarea unui stil de viață sănătos și utilizarea suplimentelor potrivite ne poate ajuta să prevenim deficiențele și să ne menținem vitalitatea și energia pe parcursul întregii vieți.

Înapoi la blog