Colesterolul. Prieten sau dușman?

Colesterolul. Prieten sau dușman?

„Nu mâncați alimente grase! Va fi colesterol!”... Aproape toată lumea se sperie fără discernământ cu această frază. De aceea, după ce au auzit teribilul cuvânt „colesterol”, mulți încep să se limiteze în alimentație și să se privească nu numai de grăsimile dăunătoare, ci și de cele sănătoase.

            

  Mitul 1. Colesterolul este dăunător

S-ar putea să vă surprindem acum, dar avem nevoie de colesterol! Colesterolul de înaltă densitate (HDL) este deosebit de important pentru organism, deoarece:

  • Participă la producerea unui număr de hormoni: estrogen și testosteron
  • Esențial pentru menținerea tonusului muscular, imunității și producției de insulină
  • Joacă un rol important în formarea acizilor biliari, care sunt implicați în procesul de digestie

  Mitul 2. Există întotdeauna un nivel optim de colesterol

Mulți oameni, chiar și experți, cred că nivelul optim de colesterol este de 5 mmol/l, iar valorile mai mari (de exemplu, 6 mmol/l) sunt considerate ridicate. Cu toate acestea, aceasta este o concepție greșită comună. Este important să știi care este nivelul tău personal de colesterol în funcție de vârstă. De exemplu, persoanele în vârstă au nevoie de multe ori mai mult colesterol pentru a produce hormoni și pentru a tonifica mușchii.

 Mitul 3. Singura modalitate de normalizare a colesterolului este să luați statine

În tratamentul nivelurilor ridicate de colesterol, de obicei sunt prescrise medicamente de sinteză, așa-numitele statine. Dar au multe efecte secundare: dureri de cap și dureri musculare, oboseală cronică cu insomnie, probleme digestive și reacții alergice. Cum să fii?

Puteți apela la remedii naturale pe bază de plante medicinale pentru scăderea nivelului de colesterol.

 HOLESTOP HSP 35+ reduce absorbția de colesterol, astfel scăzând nivelul acestuia. Previne depunerea colesterolului „rău” pe pereții vaselor de sânge și formarea plăcilor. De asemenea normalizează tensiunea arterială. Reduce procesul inflamator în peretele vascular.

 ANTIHOLESTOL HLS200 ajută la reducerea nivelurilor de colesterol „rău” menținând în același timp colesterolul „bun”. Contribuie la menținerea sistemului cardiovascular. Protejează celulele împotriva stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi.

În concluzie, este esențial să înțelegem că nu tot colesterolul este dăunător. Cu abordarea corectă, putem menține echilibrul necesar pentru sănătatea organismului, fără a ne priva de grăsimile benefice. Alege să îți îngrijești sănătatea informându-te corect și optând pentru soluții naturale.

Înapoi la blog