Mulți dintre noi se confruntă cu apatie atunci când dimineața nu există dorința de a ne face lucrurile obișnuite. Tensiune nervoasă constantă la locul de muncă, treburile casnice zilnice, îngrijirea copiilor - toate acestea necesită multă forță și răbdare. Nu este de mirare că, cu o astfel de viață, începem să ne irităm din cauza fleacurilor și nu doar sistemul nervos suferă, ci și sănătatea noastră în general. Unul dintre motivele pentru apatie, iritabilitate și scăderea concentrației poate fi lipsa de magneziu din organism.
Dispoziția scăzută din cauza deficienței de magneziu este doar vârful aisbergului. De fapt, acest mineral este implicat într-un număr mare de procese care au loc în mod constant în organism. Astfel, este responsabil de transmiterea impulsurilor nervoase, coagularea sângelui, funcționarea stabilă a sistemului cardiovascular, absorbția nutrienților, relaxarea musculară și multe alte procese.
De ce are nevoie organismul de magneziu?
Rolul magneziului în corpul uman este greu de supraestimat, deoarece reglează multe procese vitale:
- Susține sănătatea mintală. Magneziul oferă neuronilor energie, menținându-le astfel funcționarea stabilă.
- Reglează contracția și relaxarea musculară normală, reduce tensiunea musculară. Odată cu dificiența acestuia, calciul și sodiul se acumulează în mușchi, ducând la creșterea tensiunii musculare și la crampe.
- Asigură funcționarea sistemului cardiovascular. Magneziul este foarte important pentru funcționarea stabilă a inimii. Este responsabil pentru relaxarea mușchiului inimii, ritmul normal al inimii și elasticitatea vasculară. Dificitul poate provoca formarea de trombi, spasme ale arterelor coronare și poate duce la infarct miocardic.
- Participă la sinteza melatoninei „hormonului somnului”. Melatonina este sintetizată de glanda pineală, iar magneziul favorizează creșterea și dezvoltarea acestui organ. Studiile clinice au arătat că suplimentele de magneziu pot îmbunătăți durata și calitatea somnului.
- Sprijină funcționarea sistemului respirator. Magneziul asigură funcția contractilă a mușchilor respiratori, participă la relaxarea mușchilor netezi ai bronhiilor, facilitând astfel respirația.
Cauzele deficitului de magneziu în organism
Cele mai frecvente cauze ale deficitului de magneziu sunt:
- alimentație proastă și obezitate rezultată;
- stil de viata sedentar;
- stres fizic și psihic excesiv;
- utilizarea pe termen lung a anumitor medicamente;
- infecții virale frecvente;
- boli cronice ale tractului gastrointestinal, în care procesul de absorbție a nutrienților este perturbat;
- abuzul de alcool.
Semne de deficit de magneziu
Lipsa de magneziu în organism poate fi determinată de un număr de semne. Astfel, această deficiență poate fi indicată de:
- spasme musculare, crampe ale mușchilor gambei, amorțeală și furnicături ale extremităților;
- oboseală crescută, apatie;
- instabilitate psiho-emoțională, iritabilitate, anxietate;
- hipertensiune arterială, tulburări ale ritmului cardiac, dureri în piept;
- dificultăți de a adormi, de a se trezi noaptea;
- tulburări ale tractului gastro-intestinal (greață, disconfort abdominal, constipație).
Un alt semn al deficienței de magneziu poate fi pofta de dulciuri, ceea ce duce la creșterea în greutate. Din acest motiv, persoanele obeze au adesea deficit de minerale. În plus, alcoolul și nicotina contribuie la eliminarea rapidă a magneziului din organism, așa că chiar și cu o alimentație adecvată, fumătorii și persoanele care abuzează de alcool tind să sufere de deficit de magneziu.
Magneziul nu este produs de organism de unul singur, ci vine doar cu alimente, prin urmare, dacă mâncăm incorect, este posibil să nu primim cantitatea necesară de mineral. Potrivit experților, absorbția magneziului din alimente este de doar 20–55%. Puteți compensa deficiența luând suplimente alimentare cu un conținut optim de magneziu.
Ce magneziu este mai bine absorbit de organism?
Vă recomandăm să acordați atenție suplimentelor alimentare cu magneziu sub formă de bisglicinat de magneziu. Spre deosebire de formele convenționale
bisglicinatul este absorbit mai bine, deoarece această formă a mineralului conține aminoacizi și, prin urmare, este mai aproape de corpul nostru ceea ce înseamnă că organismul nu necesită niciun consum suplimentar de energie, acesta primește magneziu care este gata de absorbție.
MAGNITEN MGT10 poate completa deficiența minerală fără depunere în rinichi, articulații și vasele de sânge, este bine absorbit fără a provoca efecte secundare din tractul gastro-intestinal.
Acesta contribuie la:
- sprijinul sistemului nervos;
- creșterea rezistenței la stres;
- funcția cardiacă stabilă;
- somn sănătos;
- eliminarea spasmelor și crampelor musculare.
Prin urmare, dacă recunoașteți unul sau mai multe dintre semnele deficitului de magneziu, este esențial să luați măsuri pentru a restabili echilibrul acestui mineral vital în organism. Astfel, veți putea să vă recăpătați energia, să gestionați mai bine stresul și să vă bucurați de o viață activă și echilibrată.