Durerile articulare: cum să le tratăm?

Durerile articulare: cum să le tratăm?

Potrivit statisticilor, fiecare al treilea om suferă de tulburări musculo-scheletice. Există mai mult de 150 de astfel de tulburări - și toate afectează sistemul musculo-scheletic. Acestea pot fi atât fenomene de scurtă durată: entorse, luxații și fracturi, cât și tulburări de-a lungul vieții – dureri articulare care limitează mobilitatea și reduc calitatea vieții.

       

De ce încep să doară articulațiile?

O articulație sănătoasă are suprafețe articulare netede și ligamente sănătoase. Când o articulație este deteriorată, pe suprafața articulară apar fisuri și în astfel de locuri începe să apară traumatisme excesive - suprafața cartilajului începe să se schimbe și să se deformeze. Acesta este momentul în care începe durerea, al cărei vinovat este inflamația citokinelor.

Ce factori influențează leziunile articulare?

  1. Greutatea mare este factorul principal pentru apariția osteoartritei deformante - cu cât este mai mare, cu atât frecarea și sarcina articulației sunt mai mari.
  2. Nutriție.O cantitate mare de sare în dietă provoacă pofta de mâncare, ceea ce poate duce la creșterea în greutate.
  3. Lipsa de mișcare.Țesutul cartilajului în sine nu este suficient aprovizionat cu sânge - are puține vase, dar are nevoie de nutriție. Doar mișcarea în cartilaj va face articulația să funcționeze și va preveni inflamația.

Pentru a „reanima” o articulație bolnavă, pot fi utilizați condroprotectori. Acestea sunt substanțe naturale pentru organism care stimulează procesele metabolice din țesutul cartilajului, îl refac și pot avea un efect antiinflamator și analgezic.

Există multe condroprotectoare, dar în mod individual pot să nu fie la fel de eficiente ca în combinație. Atenuarea disconfortului și reducerea inflamației pot fi realizate doar cu ajutorul mai multor condroprotectori simultan: sinergia este cheia succesului!

La ce condroprotectori ar trebui să fii atent?

Enumerăm cele patru cele mai necesare condroprotectoare pentru articulații:

  • Condroitina este un analog structural al țesutului cartilajului. Îi stimulează reînnoirea și are un efect antiinflamator asupra articulațiilor, reducând disconfortul și durerea.
  • Glucozamina este un catalizator, un buton pentru demararea proceselor de restaurare în țesutul cartilaginos al articulațiilor.
  • MSM este un sulf organic care are un efect antiinflamator, reducând durerea și permițând condroitinei și glucozaminei să pătrundă mai bine în țesutul articular.
  • Acidul hialuronic este componenta principală a lichidului sinovial al cartilajului. Oferă mobilitate articulațiilor: reține umezeala în ele și le menține elasticitatea.

Cumpărarea tuturor condroprotectoarelor separat poate fi foarte costisitoare - este întotdeauna mai profitabil să le achiziționați într-un complex

Pentru a menține articulațiile sănătoase și funcționale, este esențial să alegi suplimente care conțin ingrediente dovedite a susține integritatea și mobilitatea acestora. ARTROBAR HGB+ combină unele dintre cele mai eficiente substanțe pentru articulații, oferind o formulă puternică și completă.

Prin combinația a mai multor condroprotectori, acest complex natural oferă un suport excepțional pentru sănătatea articulațiilor, contribuind la menținerea mobilității, confortului și flexibilității în viața de zi cu zi.

Înapoi la blog