Leziuni ale articulațiilor și ligamentelor - cum să ameliorați durerea și inflamația?

Leziuni ale articulațiilor și ligamentelor - cum să ameliorați durerea și inflamația?

Leziunile traumatice ale articulațiilor și ligamentelor sunt însoțite de durere, umflături și mobilitate limitată și pot duce la distrugerea țesutului cartilajului și la inflamație cronică. În acest articol vom vorbi despre cele mai frecvente leziuni ale articulațiilor și ligamentelor, simptome, diagnostic și metode de recuperare după leziuni.

 


De ce sunt rănite articulațiile și ligamentele?
Toate leziunile traumatice al sistemului care poate fi împărțite în acute și cronice. Leziunile acute apar ca urmare a unui impact simultan puternic asupra anumitor structuri ale sistemului musculo-scheletic, în timp ce leziunile cronice se dezvoltă ca urmare a efectelor constante repetate de intensitate scăzută ale aceluiași factor traumatic. În funcție de circumstanțele accidentării, se disting leziunile industriale, casnice și sportive.
Leziunile cronice sunt mai des de natură industrială și apar la lucrătorii cu muncă fizică grea sau monotonă, precum și la sportivii profesioniști.


Excesul de greutate crește sarcina asupra articulațiilor și țesuturilor în special a articulațiilor extremităților inferioare și a coloanei vertebrale. Astfel, conform statisticilor, cu un indice de masă corporală mai mare de 25 kg/m2, se înregistrează o creștere a incidenței osteoartritei la nivelul articulațiilor genunchiului, iar cu un IMC mai mare de 27,5 kg/m2, o progresie mai rapidă a se observă patologia. La rândul său, osteoartrita aflată deja în stadii foarte incipiente crește riscul de deteriorare a articulațiilor - țesutul cartilajului devine mai vulnerabil la răni, mai ales atunci când alergați și săriți.


Stilul de viată sedentar. Inactivitatea fizică afectează negativ funcționarea tuturor organelor și sistemelor corpului. Un stil de viață sedentar contribuie la o circulație proastă a sângelui și la întreruperea aportului de nutrienți către țesuturile articulare. Ca urmare, pierderea musculară, se dezvoltă distrofia articulară, apare inflamația cronică și țesutul cartilajului este distrus.
Tulburări metabolice. Patolojiile sistemului endocrin și tulburările metabolice duc la perturbarea metabolismului mineral în oase, articulații și ligamente. La rândul său, lipsa de vitamine, minerale, aminoacizi și alte substanțe importante contribuie la subțierea și distrugerea structurilor articulare, crescând riscul de rănire.


Simptome ale leziunilor articulare și ligamentare
Simptomele constante ale oricărei leziuni ale articulațiilor și ligamentelor sunt durere severă, umflare în zona leziunii, hemoragie și mobilitate limitată în diferite grade. Cu unele leziuni, de exemplu, ruptura ligamentului și fractura intra-articulară, poate fi observată mobilitatea patologică în zona articulației oaselor.
În plus, cu fracturi deplasate și ruperea ligamentelor, apare o deformare vizibilă, care se manifestă printr-o încălcare a contururilor articulației și o deplasare către segmentul distal (situat mai departe de centru). Cea mai pronunțată deformare este determinată de luxații: linia fiziologică a membrului este îndoită, proeminențele osoase naturale dispar și uneori devine vizibil un capăt articular proeminent.
Un alt simptom comun al leziunilor traumatice ale articulațiilor și ligamentelor este acumularea de sânge în cavitatea intraoculara. În astfel de cazuri, articulația crește foarte mult în volum, seamănă cu forma unei mingi, contururile sale sunt netezite, iar la examinare sunt relevate fluctuații (mișcarea oscilativă a fluidului în cavitatea articulației).


Diagnosticul leziunilor traumatice
Pentru a pune un diagnostic, pacienților li se prescrie radiografie, tomografie computerizată și imagistică prin rezonanță magnetică, ecografie și artroscopia.
Radiografia este cea mai accesibilă și mai informativă metodă de diagnosticare pentru leziunile sistemului musculo-scheletic, care vă permite să confirmați sau să infirmați diagnosticul unei fracturi sau luxații, precum și să determinați poziția capetelor articulare și a fragmentelor osoase. De regulă, datele cu raze X sunt suficiente atât pentru a determina tactica medicală generală, cât și pentru planificarea detaliată a măsurilor terapeutice.
Recuperare după leziuni ale articulațiilor cu ARTROBAR HGB+ de la KIRRANO
Majoritatea leziunilor traumatice ale articulațiilor și ligamentelor nu necesită intervenție chirurgicală. Pacientul primește numai terapie conservatoare urmată de reabilitare. Terapia conservatoare poate include reducerea luxațiilor, îndepărtarea sângelui din cavitatea articulară, repoziționarea închisă a fragmentelor osoase în cazul unei fracturi, blocarea medicamentelor pentru ameliorarea durerii și administrarea de medicamente antiinflamatoare pentru a reduce procesul

ARTROBAR HGB+ de la KIRRANO este un supliment avansat formulat pentru a sprijini sănătatea articulațiilor și a țesuturilor. Acesta ajută la regenerarea și protejarea cartilajului, reducând disconfortul și îmbunătățind flexibilitatea și mobilitatea articulațiilor. Ingredientele sale premium contribuie la ameliorarea inflamației și durerii, protejând țesuturile conjunctive de uzură și deteriorare. Prin susținerea sănătății articulațiilor și a țesuturilor, ARTROBAR HGB+ permite menținerea unui stil de viață activ și sănătos, permițându-ți să te bucuri de activitățile zilnice fără limitări.
Acest supliment este ideal pentru persoanele care doresc să-și mențină articulațiile sănătoase și funcționale, fie că se confruntă cu probleme articulare existente sau doresc să prevină astfel de afecțiuni pe termen lung.

 

Înapoi la blog