Toată lumea vrea să rămână tânără și sănătoasă. Însă stresul, malnutriția și ecologia provoacă diverse boli și îmbătrânire prematură. Acest lucru se întâmplă deoarece sub influența factorilor adverși din organism, echilibrul reacțiilor de oxido reducere este perturbat și apare stresul oxidativ. Conform datelor științifice, aceasta este una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii organismului. Vă vom spune despre ce fel de stres este vorba, cum să faceți față și să mențineți tinerețea și sănătatea.
Stresul oxidativ este una dintre cauzele îmbătrânirii premature a organismului.
Corpurile noastre suferă în mod constant reacții de oxido reducere. Acesta este un proces natural, cum ar fi atunci când respirăm și digerăm alimente. Însă stresul, fumatul, alcoolul, malnutriția, ecologia contribuie la apariția unui număr mare de radicali liberi în organism, care schimbă echilibrul reacțiilor de oxido reducere.
Radicalii liberi sunt particule fără un electron care sunt implicate activ în reacțiile oxidative. În cantități mici, acestea sunt necesare pentru sinteza hormonilor pentru a lupta împotriva infecțiilor. Dar când există prea mulți radicali liberi, aceștia dăunează celulelor sănătoase ale corpului la nivel molecular. Acesta și este stresul oxidativ.
Cantitatea de radicali liberi din organism poate crește și dacă faceți plajă mult timp, petreceți mult timp la computer sau în fața ecranului smartphone-ului.
Stresul oxidativ este una dintre cauzele îmbătrânirii premature, oboselii cronice, durerilor de cap și tulburărilor de memorie[1].
Este imposibil să excludem toți factorii care duc la stresul oxidativ, dar există substanțe care îl suprimă – antioxidanții[2].
Antioxidanții ne protejează de stresul oxidativ
Organismul are un mecanism de protecție împotriva stresului oxidativ - aceștia sunt antioxidanți. Ei neutralizează radicalii liberi - le dau electronul lor. Astfel, stresul oxidativ din organism este redus[3,4]. O persoană este mai puțin obosită, sănătatea generală se îmbunătățește, starea pielii se îmbunătățește[5].
Organismul produce singur unii dintre antioxidanți, dar odată cu vârsta, numărul reacțiilor oxidative din organism crește, iar nivelul de protecție antioxidantă, dimpotrivă, scade.
Mulți antioxidanți se găsesc în fructe de pădure: mure, afine, zmeură și merișoare. Ceaiul verde, mierea și ciocolata neagră sunt, de asemenea, surse bune de antioxidanți.
Cum să ajuți organismul să lupte cu stresul oxidativ
Pentru a ajuta organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, puteți suplimenta cu antioxidanți.
De exemplu, unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali este resveratrolul, acesta găsindu-se cu precădere în vița de vie, dar fiind disponibil și în: afine, fructe roșii, fructe de pădure, cacao, în troscotul japonez dar și în arahide.
De-a lungul timpului, resveratrolul a devenit tot mai cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antiimbatranire, dar și pentru faptul ca ajută la combaterea mai multor afecțiuni. Mai mult decât atât, resveratrolul poate să încetinească procesul de îmbătrânire a pielii și să protejeze sănătatea inimii, dar și funcțiile cognitive.
La Kirrano puteți găsi suplimentul alimentar lichid RESVERATROL RRW 173 cu extract din Frunze de viță de vie, Rădăcină de troscot japonez, Boabe de struguri roșii, Acerola, Semințe de struguri și îmbogățit cu Vitamina C, Vitamina B3, Vitamina B1 care promovează lupta cu stresul oxidativ astfel menținând sănătatea sistemului cardiovascular.
Un alt supliment alimentar lichid produs de Kirrano ne poate suplimenta cu antioxidanți este CIRCULATORY BOOSTER CBS051.
CIRCULATORY BOOSTER CBS051 conține într-un flacon extract din Afine, Viță de vie, Ginkgo biloba, Turmeric, Piper Negru, Troscot este bogat și în Vitamina C, Vitamina B2, B3, B6.
Datorită acestei compoziții CIRCULATORY BOOSTER CBS051 contribuie la sănătatea vasculară la metabolismul glucidic și ca antioxidant puternic.
-Afinele - O sursă bogată de nutrienți și antioxidanți. Extractul de afine conține compuși vegetali benefici antocianine, o clasă de compuși care se pretind să reducă inflamația și să protejeze împotriva bolilor de inimă. Totodată este un adjuvant contra varicelor și fragilității capilare, ajută în problemele cu hemoroizii, contribuie la îmbunătățirea circulației venoase și ajută la îmbunătățirea rapidă a echimozelor produse de către fragilitatea capilară.
- Vița de vie (Vitis vinifera L.)- Frunzele viței de vie conțin pigmenți speciali numiți proantocianidine. Aceste substanțe au o puternică activitate antioxidantă și anti-sclerotică.
Extractul din Vița de vie crește elasticitatea și îmbunătățește irigarea capilarilor, reduce senzația de picioare grele și tulburări legate de hemoroizi. Totodată ameliorează simptomele menopauzei, reglează producția de sucuri gastrice care facilitează desfacerea bolurilor alimentare si transformarea acestora in substanțe nutritive.
-Ginkgo biloba (Ginkgo biloba L.) - Ginkgo conține niveluri ridicate de flavonoide și terpenoide, care sunt compuși cunoscuți pentru efectele lor puternic antioxidante.
Extractul din Ginko biloba contribuie la sistemul circulator al creierului, menține sistemul cardiovascular, sporește funcția cognitivă, contribuie la reducerea simptomele tulburărilor psihice și demenței.
-Extract din rădăcină de turmeric
Dovezile clinice sugerează că curcumina - o componentă activă a turmericului, condimentul galben folosit pe scară largă în bucătăria indiană - sunt eficiente împotriva bolilor inflamatorii intestinale și totodată curcumina prin eliminarea radicalilor liberi, crește antioxidanții și influențează căile multiple de semnalizare.
- Extractul de turmeric și Piperina îmbunătățesc semnificativ bio disponibilitatea, contribuie la managementul răspunsurilor inflamatorii în ficat, digestie.
- Extract din rădăcină de troscot japonez -contribuie la menținerea sistemului cardiovascular
- Vitamina B2 contribuie la menținerea sănătății membranelor mucoase, riboflavina contribuie la menținerea globulelor roșii normale
- Vitamina B3 -contribuie la menținerea sănătății membranelor mucoase, normalizează metabolismul energetic, contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos, menține sănătatea psihica, reduce oboseala.
- Vitamina B6 - contribuie la metabolismul cisteinei, metabolismul energetic, metabolismul proteinelor și al glicogenilor, contribuie la reducerea oboselii și extenuării, funcționarea normală a sistemului imunitar, la reglarea activității hormonale.
- Vitamina C- contribuie la regenerarea formei reduse a vitaminei E, la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ