Preparatele pe bază de plante: un aliat puternic în îmbunătățirea disfuncției erectile și a infecțiilor tractului urinar

 

Astăzi, în cadrul unui interviu acordat revistei „Therapia KIRRANO”, vom discuta cu Dr. Dumitru Lungu.

Prevalența disfuncției erectile în creștere

Dr Dumitru a început prin a discuta despre prevalența disfuncției erectile, subliniind că aceasta reprezintă o problemă extrem de actuală la nivel mondial. Totuși, datorită caracterului intim al acestei afecțiuni, statistici precise sunt adesea dificil de obținut. Cu toate acestea, a menționat că un număr semnificativ de bărbați se confruntă cu diferite grade de disfuncție erectilă, iar această problemă afectează tot mai mulți bărbați tineri, chiar și sub vârsta de 40 de ani.

Tratament pe bază de plante ca o opțiune de primă linie

Profesorul Dumitru a subliniat că tratamentul pe bază de plante poate fi considerat o opțiune de primă linie, în special pentru pacienții care se confruntă cu disfuncție erectilă pentru prima dată sau au comorbidități precum diabetul sau hipertensiunea arterială. A evidențiat avantajele produselor pe bază de plante, inclusiv absența efectelor secundare grave și capacitatea de a oferi un tratament patogenetic care vizează cauza, nu doar simptomele.

Rolul L-argininei, L-treoninei și vitaminelor din grupa B

Profesorul a menționat că aminoacizii precum L-arginina și L-treonina, în combinație cu vitaminele din grupa B și GABA, reprezintă o formă de tratament care poate ocupa o poziție importantă în abordarea patogenetică a disfuncției erectile. Acești compuși contribuie la îmbunătățirea circulației sanguine, relaxarea sistemului nervos și reducerea stresului oxidativ, sprijinind astfel sănătatea sexuală a bărbaților. De asemenea, a subliniat importanța cercetărilor și studiilor clinice în această direcție.

Infecțiile tractului urinar inferior și importanța tratamentului pe bază de plante

Profesorul  a vorbit și despre infecțiile tractului urinar inferior, cum ar fi cistita cronică și pielonefrita cronică. Aceste infecții sunt frecvente și predispuse la recidive. În contextul creșterii rezistenței la antibiotice, el a subliniat importanța tratamentului pe bază de plante ca parte a terapiei antibacteriene. Tratamentul pe bază de plante poate ajuta la prelungirea perioadei fără recidive, fără a provoca efecte secundare grave.

Rolul preparatelor pe bază de plante în tratarea infecțiilor urinare

Profesorul  a menționat că preparatele pe bază de plante, cum ar fi Urenorm, pot fi utilizate cu succes pentru tratamentul infecțiilor urinare. Aceste produse contribuie la igienizarea tractului urinar și la reducerea frecvenței recidivelor. El a subliniat importanța utilizării produselor de calitate care respectă standardele și reglementările.

Opțiunea de alegere pentru medici și pacienți

Profesorul  a subliniat importanța alegerii produselor eficiente atât pentru medici, cât și pentru pacienți. În vremuri dificile, este crucial ca toate părțile implicate să aibă acces la produse de calitate care oferă rezultate terapeutice echivalente cu cele ale celor mai buni analogi occidentali.

– Domnule Dumitru, interesele dră de cercetare includ, printre altele, disfuncția sexuală la bărbați. Ce puteți spune despre prevalența disfuncției erectile  ?

 – Subiectul este foarte relevant și nu este doar local, ci și la nivel mondial. Numărul de pacienți, din păcate, crește în fiecare an, dar nu există statistici exacte, deoarece o anumită „intimitate” a subiectului obligă pe cineva să nu-și facă publicitate în mod special pentru problema. Știu că atunci când pacienții au fost examinați, în special în secțiile terapeutice, procentul bărbaților cu diferite grade de disfuncție erectilă a variat de la 60 la 70. Categoria acestor pacienți este din ce în ce mai tânără pe zi ce trece, numărul bărbaților în vârstă de puțin peste 40 de ani este crescând având deja aceste probleme.

 – Considerați  suplimentele pe baza de plante pentru prevenirea  disfuncției erectile ca o alternativă ? Care este avantajul lor?

 – Consider că produsele pe  bază de plante pot fi prescrise  de primă linie, de exemplu, atunci când vizitează inițial un medic cu plângeri de disfuncție erectilă, sau dacă pacientul are boli concomitente severe, cum ar fi diabet, hipertensiune arterială etc., sau dacă are este un tânăr sub 40 de ani care nu a mai avut astfel de probleme. În aceste cazuri, consider absolut justificată prescrierea preparatelor din plante.

 Principalul avantaj al remediilor pe bază de plante față de cele sintetice este absența oricăror efecte secundare grave, mai mult sau mai puțin pronunțate. În primul rând, vorbim despre posibila instabilitate a tensiunii arteriale cu care se confruntă pacienții cu antecedente de această problemă. Pacienții mai în vârstă care au o astfel de experiență nu pot lua întotdeauna în siguranță medicamente . Prin urmare, în această situație, un remediu pe bază de plante poate fi folosit ca rodus de prima  linie pentru a mentine și, după obținerea unui efect pozitiv, pentru a încerca să insufleți un sentiment de încredere pacientului.

 – Sunteți familiarizat cu efectele L-Argininei si L-trianiei in combinatie cu vitaminele grupei B si GABA? Cum funcționează, care este mecanismul lor de acțiune? Există o bază de dovezi și studii clinice pe această temă?

 Trebuie recunoscut că astăzi aceasta este o formă care poate ocupa în mod clar o poziție asociată cu medicamentele de primă linie pe calea unei abordări patogenetice în tratamentul disfuncției erectile. Cu alte cuvinte, aceasta este o încercare de a trata cauza, nu efectul.

 – Cât de des vă contactează oamenii ca dermato-venerolog  în legătură cu infecțiile tractului urinar inferior? Ce infecții reapar cel mai des? De ce sunt periculoase aceste tipuri de infecții și recidivele lor?

 – Boala numărul unu în rândul infecțiilor urinare este cistita cronică, care afectează ambele sexe. Trebuie să recunoaștem însă că femeile, datorită unei serii de trăsături anatomice, suferă mai des de această boală, ceea ce scade foarte serios calitatea vieții. Astfel de pacienți suferă, performanța și adaptarea socială le scad.

 A doua boală comună este pielonefrita cronică. Este asociat cu o întreagă listă de probleme și este predispusă la recidivă, cum ar fi cistita cronică. Dacă eliminăm complet cauza principală posibilă pe baza rezultatelor diagnosticului, atunci în arsenalul nostru după un tratament complex ar trebui să existe un fel de „unitate de luptă”, de preferință una din plante, care să ne permită reabilitarea cu succes a acestor pacienți.

 – Pe fondul creșterii cazurilor de rezistență la antibiotice, cum a crescut relevanța prescrierii medicamentelor pe bază de plante?

 – Pentru a obține efectul dorit, medicii trebuie să aibă în arsenalul lor terapie antibacteriană. Dar trebuie să recunoaștem că antibioticele, din păcate, sunt folosite complet necontrolat și pierdem acel bazin de medicamente care nu cu mult timp în urmă erau medicamente de rezervă. Pentru ca perioada fără recidive să fie cât mai lungă, pacientul are nevoie de tratament pe termen lung după o terapie antibacteriană adecvată. Și, prin urmare, un medic ar trebui să aibă preparate din plante în arsenalul său. Eu personal cred că această abordare vă permite să maximizați perioada fără recădere a unei anumite boli.

 – Ce preparate naturiste prescrieți personal, de exemplu, pentru tratarea cistitei?

 – Unul dintre nutraceuticele  pe care le folosesc în mod activ este Urenorm  si antiage. Deasemenea antioxidanți Este disponibil în două forme de dozare: praf si forma lichidă. Complexul de plante , cred, vă permite să igienizați tractul urinar, reducând frecvența recăderilor.

 – „KIRRANO ” este un cunoscut lider în dezvoltarea, crearea și producția de suplimente pe baza de extracte din plante naturale; acum își dezvoltă activ portofoliul   cu accent pe bază de plante, inclusiv pe plantele cultivate în regiunile ecologice curate.

 – Cred că atunci când un preparat din plante are o compoziție corect echilibrată, există uroseptice pe bază de plante cu efect pozitiv dovedit, atunci acesta este un plus absolut pentru tratament.

 Dacă procesul de colectare a ierburilor, prelucrarea lor, ambalarea și producerea formelor de dozare respectă standardele și reglementările, atunci cred că astfel de suplimente  au efectul potrivit.

 Este foarte îmbucurător faptul că Kirrano  are o linie largă de  produse , care include Multivitamin man  pentru cresterea functiei erectile , Energy booster  pentru bărbați , ajutând la menținerea energiei și a performanței,  Prostaprim pentru sănătatea prostatei și calitatea sexului, Urenorm  pentru tratamentul infecțiilor urinare, Indole 3 carbilnol  pentru menținerea sănătății sistemului reproducător masculin și creșterea șanselor de a concepe un copil.

 Consider că, ținând cont de heteropolaritatea punctelor de aplicare a suplimentelor si plantelor , grupul pentru care aceste  sunt potrivite se extinde din ce în ce mai mult în fiecare zi.

 – Cât de important este ca un medic și un pacient să aibă posibilitatea de a alege un produs  în același timp eficient?

 – Acesta este un aspect absolut important, pentru că trăim vremuri dificile, fiecare are propriile capacități. În orice caz, oamenii tind să se îmbolnăvească, trebuie să fie vindecați. Prin urmare, dacă obținem un răspuns eficient pentru o cantitate relativ mică, atunci acesta este doar un plus.

 Cred că atunci când atât medicul, cât și pacientul au posibilitatea de a alege și de a primi produse care suplinesc dieta si au eficacitate terapeutică echivalentă cu cei mai buni analogi occidentali, aceasta este o mare realizare pentru sănătate.

 

Înapoi la blog