Recidivele cistitei: cum să vă ajutați organismul

Recidivele cistitei: cum să vă ajutați organismul

Nu vom vorbi despre faptul că cistita este întotdeauna foarte neplăcută și uneori destul de dureroasă. Știi deja asta.
Problema nu este atât cistita în sine, cât aspectul ei neașteptat. El „vine” și distruge toate planurile și este nerealist să prezici când lucrurile se vor înrăutăți din nou.
Mai mult, nu este niciodată clar de ce a început și ce să faci acum? Antibiotice din nou? Ei tratează un lucru, dar paralizează microflora.
Un element important în lupta împotriva inflamației recurente în sistemul genito-urinar este prevenirea competentă. Acesta este cel care vă permite să întârziați cât mai mult posibil debutul următoarei exacerbări.

 

           De ce se întoarce?...
 1. Tratamentul insuficient al cazului primar de cistită. Dacă infecția nu a fost complet și corect tratată, poate reveni. Acest lucru se aplică cazurilor în care un antibiotic cu spectru general a fost luat pentru cistită fără a ține cont de bacteriile reale identificate prin analiză și nu a fost finalizat până la sfârșitul cursului (a fost întrerupt când a devenit mai ușor).
 2. Încălcarea igienei personale. Îngrijirea necorespunzătoare a sistemului genito-urinar, spălarea cu săpun „aspru” în loc de produse speciale cu acid lactic, purtarea de lenjerie prea strâmtă și alți factori pot contribui la infecțiile recurente.
 3. Anomalii anatomice sau fiziologice. Unii oameni pot avea anomalii în structura sistemului genito-urinar, ceea ce îi face mai susceptibili la recidivele cistitei. De asemenea, cistita poate fi cauzată de nisip sau pietre care ies din rinichi și lezează tractul.
 4. Imunitate slabă. La persoanele cu un sistem imunitar slăbit, disbacterioză sau microfloră intestinală afectată, riscul de reapariție a oricăror infecții, inclusiv cistita, crește. Și microflora este perturbată de aceleași antibiotice. Tratăm cistita și astfel creștem riscul de data viitoare.
 5. Erori în alimentație și stil de viață. Consumul de alimente picante, acre, prea sărate sau grase, regimul de băut insuficient, precum și schimbările frecvente ale partenerilor sexuali și utilizarea contracepției cu spermicide pot contribui la cazurile repetate de cistită.

Ce mijloace de prevenire există?

 1. Protejați-vă și evitați declanșatorii. Mențineți igiena – nu cu săpun, ci cu produse speciale pentru igiena intima. Schimbă-ți lenjeria, chiar dacă stai peste noapte undeva, într-un spital sau într-o excursie. Evită sa consumi alimente picante si prăjite, alcool si cafea tare.
 2. Bea suficiente lichide. Sistemul urinar este unul dintre puținele sisteme din organism care nu are nevoie să se „odihnească” pentru a se recupera. Dimpotrivă, pentru ca acesta sa funcționeze corect trebuie sa fie încărcat constant.
 3. Evitați hipotermia și purtați haine calde în sezonul rece. Nu poți obține cistita dacă stai într-un loc rece. Ai nevoie de o combinație de doi factori - hipotermia, care reduce funcția de protecție + bacteriile care profită de ea.
 4. Trăiește un stil de viata sănătos, inclusiv exerciții fizice regulate si consumul de alimente nutritive. Aceasta este o modalitate de a crește imunitatea generală, care protejează nu numai de noile răceli, ci și de cele cronice.
 5. Vizitați un urolog pentru examinări și consultații preventive. Dacă cistita nu este o apariție unică pentru dvs., atunci aveți deja o boală cronică. Prin urmare, este logic să vă înregistrați la un medic specializat.
 6. Luați cure de suplimente alimentare care protejează împotriva recăderilor. Deși singurul tratament pentru cistită pe care îl prescriu medicii sunt antibioticele. Este nerealist să le bei în fiecare lună, acest lucru va duce la rezistență, așa că medicii vorbesc în mod regulat despre prevenirea cistitei.
Ce suplimente alimentare poți bea?

URENORM URE 130 susține sănătatea tractului urinar. Are în compoziția sa două componente care ajută la eliminare bacteriilor patogene din tractul urinar.
D-manoza ajută la combaterea cistitei, deoarece conține substanțe care împiedică bacteriile să se lipească de pereții vezicii urinare. Ele par să „alunge” bacteriile dăunătoare, în special E. coli, care provoacă adesea cistita. Acest lucru reduce riscul revenirii bolii.
Extractul din fructe de merișor sunt bogate în vitamina C, care întăresc sistemul imunitar și îl ajută să facă față mai eficient bacteriilor. Conține antioxidanți care protejează celulele de deteriorare și inflamație.

Merișorul are un efect diuretic, care ajută la eliminarea bacteriilor din vezică și la reducerea concentrației acesteia. Acest lucru ajută la reducerea inflamației și la ameliorarea simptomelor cistitei.
Cistita este o boală periculoasă care poate fi tratată cu antibiotice, diuretice și antiinflamatoare. Sarcina este de a preveni dezvoltarea ei, de a vă proteja de recidive, pentru a nu supune organismul la un stres și mai mare.

Înapoi la blog