Resveratrol. Efectele benefice asupra organismului

Resveratrol. Efectele benefice asupra organismului

Resveratrolul este cunoscut pentru efectele sale pozitive asupra sănătății umane și proprietățile sale unice de a prelungi viața.

Ce este resveratrolul?

Această substanță este produsă de unele specii de plante pentru a contracara condițiile de mediu nefavorabile, microorganismele dăunătoare și infecțiile fungice. Resveratrolul este o fitoalexină cu proprietăți antioxidante pronunțate. Acesta generează oxid nitric, care îmbunătățește circulația sângelui și previne formarea cheagurilor de sânge.

În corpul uman, substanța are un efect antiinflamator, protejând celulele tuturor țesuturilor de distrugere. Această proprietate a resveratrolului se explică prin capacitatea sa de a activa sirtuinele - proteine ​​speciale sau „proteine ​​de longevitate” responsabile de refacerea celulelor deteriorate din corpul uman.

         

 Caracteristici benefice

 1.Tensiune de sange scazută

Odată ajuns în corpul uman, resveratrolul stimulează producția de oxid nitric, care are un efect relaxant asupra pereților vaselor de sânge. Acest lucru ajută la scăderea tensiunii arteriale și la minimizarea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare.

Resveratrolul este deosebit de important pentru persoanele în vârstă. Pe măsură ce îmbătrânim, arterele corpului își pierd elasticitatea, ceea ce duce adesea la creșterea tensiunii arteriale. Resveratrolul întărește pereții vaselor de sânge și îi face mai elastici, normalizând tensiunea arterială.

 2.Efecte asupra grăsimilor din sânge

Resveratrolul este capabil să influențeze enzima care este responsabilă pentru cantitatea de grăsime din sângele uman. În combinație cu o dietă adecvată constând din proteine ​​și grăsimi polinesaturate, această substanță reduce cantitatea de colesterol „rău” din organism și ajută, de asemenea, la pierderea în exces. Consumul de resveratrol reduce riscul de formare a plăcilor pe suprafața interioară a pereților vaselor de sânge, ceea ce previne apariția plăcilor de colesterol. La fel are un efect benefic asupra compoziției biochimice a sângelui și previne formarea cheagurilor de sânge.

3.Protecția creierului

Odată cu vârsta, o persoană se confruntă adesea cu o scădere a activității sistemului nervos central și o deteriorare a funcțiilor cognitive ale creierului. În timp, aceste procese duc la pierderea memoriei și la dezvoltarea bolii Alzheimer. Boala apare ca urmare a formării plăcilor de grăsime în creier, care afectează viteza activității mentale. Resveratrolul ajută la încetinirea acestui proces și îmbunătățește fluxul de sânge către creier. Substanța este, de asemenea, implicată în reacții biochimice menite să protejeze celulele creierului de deteriorare.

 4.Reducerea durerilor articulare

Rezultatele studiilor experimentale au arătat că consumul de resveratrol reduce riscul de a dezvolta boli articulare.

Resveratrolul previne distrugerea țesutului cartilajului din corpul uman, crește mobilitatea articulațiilor și ameliorează inflamația. Din acest motiv, substanța este utilizată pentru ameliorarea simptomelor la pacienții cu artrită și este, de asemenea, utilizată pentru a preveni această boală.

 Unde se găsește resveratrolul?

Resveratrolul poate fi obținut din ingrediente naturale, cum ar fi vinurile roșii uscate și cojile soiurilor de struguri de culoare închisă. Substanța se găsește și în alune, migdale și nuci și se găsește în afine, zmeură, mure și cacao. O sursa suplimentara de resveratrol o reprezinta suplimentele alimentare. RESVERATROL RRW173 -un supliment antioxidant cu efect de anti-îmbătrânire, care ajută la combaterea radicalilor liberi ce contribuie la stresul oxidative și îmbătrânirea premature a celulelor.

  În concluzie, resveratrolul oferă multiple beneficii pentru sănătate, de la îmbunătățirea circulației sanguine și reducerea tensiunii arteriale, până la protecția creierului și reducerea inflamațiilor articulare. Consumând alimente bogate în resveratrol sau suplimente alimentare, putem sprijini sănătatea generală și prelungi vitalitatea. Este un aliat valoros în lupta împotriva îmbătrânirii și a bolilor cronice, contribuind la o viață mai sănătoasă și mai lungă.

Înapoi la blog