Vitamine și suplimente alimentare pentru femei 50+

 

După cincizeci de ani, în corpul feminin are loc o scădere suplimentară a producției de hormoni, iar la vârsta de 50-55 de ani apare cea mai mare parte a menopauzei. Iar manifestările sale sunt foarte multiple: bufeuri, transpirații, tulburări psiho-emoționale, scăderea funcțiilor cognitive, creștere în greutate, tulburări de somn, deteriorarea stării pielii, căderea  părului, unghiilor, dureri articulare, probleme de circulație, vene, energie, memorie.

 Pentru sprijinul non-hormonal al sănătății femeilor în timpul menopauzei KIRRANO a elaborate preparatul Ever18Bar Acesta include extract din Hamei, include aminoacidul natural beta-alanina. Reduce frecvența și severitatea de bufeuri, având un efect direct asupra expansiunii vaselor de sânge periferice din piele, precum și prin interacțiunea cu receptorii de glicină, care, la rândul lor, ajută la normalizarea activității zonei de termoreglare a hipotalamus.

Pe lângă reducerea bufeurilor, ajută la îmbunătățirea funcției cognitive (în special memoria și concentrarea), precum și la creșterea nivelului de carnozină în mușchi, ceea ce duce la creșterea resurselor sistemului muscular și la scăderea oboselii generale.

De asemenea, aminoacidul din compoziția preparatului este implicat în normalizarea metabolismului carbohidraților, reduce fluctuațiile nivelului de zahăr din sânge între mese, ajutând la prevenirea hipoglicemiei. Reduce riscul apariției pietrelor la rinichi, are proprietăți imunostimulatoare și este implicat în sinteza anticorpilor.

. Oferă o înghițire confortabilă, ușoară și protejează conținutul de influențele externe negative.

Când am vorbit despre beta-alanină, am menționat carnozină. Carnozina este unul dintre cei mai puternici geroprotectori cunoscuți astăzi de știință. Una dintre teoriile populare ale îmbătrânirii, telomerică, afirmă că îmbătrânirea fiziologică a organismului are loc cu o scădere treptată a capacității celulelor de a se diviza. American Hayflick a demonstrat că majoritatea celulelor din corpul nostru sunt capabile să se divizeze de cel mult 50-60 de ori. Când o celulă atinge pragul maxim de diviziune, numit „limită Hayflick”, se oprește reproducerea și moare.

Dar de ce se întâmplă asta? Biologul Alexey Olovnikov a aflat acest lucru. Se pare că moartea celulară este asociată cu scurtarea telomerilor - structuri speciale situate la capetele cromozomilor. Cu fiecare diviziune celulară, telomerii sunt scurtați, iar când lungimea lor atinge o limită minimă, celula încetează să se divizeze și moare. Cu toate acestea, carnozina previne tocmai acest lucru: ajută la încetinirea scurtării telomerilor și la prelungirea vieții celulare. Experimentul a arătat că, în prezența carnozinei, celulele arată tinere chiar și în ultimele diviziuni. Dacă într-un mediu normal celulele trăiesc între 126 și 139 de zile, atunci în prezența carnozinei speranța lor de viață poate crește la 413 zile. Alt extract din preparatul Ever18Bar este Cimifuga, care se pare să aibă și proprietăți anti- îmbătrânire.

 

O sarcină importantă pentru femeile de orice vârstă, inclusiv pentru cele peste 50 de ani, este menținerea sănătății glandelor mamare și organelor reproductive. (inclusive și la bărbați). În acest scop, indol-3-carbinolul este utilizat pe scară largă, o componentă naturală în care broccoli este deosebit de bogat. Astăzi este utilizat în tratamentul complex al patologiilor benigne ale sânilor, precum și pentru reducerea riscului de apariție a mastopatiei și a proceselor maligne în organele și țesuturile sistemului reproducător, inclusiv glandele mamare și uter.

Pe lângă faptul că ajută la menținerea sănătății sânilor, ajută la îmbunătățirea metabolismului și la normalizarea echilibrului estrogenului. De asemenea, poate fi utilizat pentru a reduce riscul de efecte secundare în timpul terapiei hormonale la menopauză.

 

 

Înapoi la blog