Colagenul este o proteină fibrilară, baza țesuturilor conjunctive ale corpului: piele, mușchi, articulații, cartilaje, ligamente, tendoane, păr, unghii, dinți, precum și pereții vaselor de sânge și inima. Este responsabil pentru rezistența și elasticitatea lor.
Efectul colagenului asupra organismului
Nu te poți descurca fără suport de colagen din interior. Pentru ce este colagenul și cum este util?
Distrugerea și restaurarea acestei proteine fibrilare este influențată de mulți factori:
genetica, cura de slăbire, prezența proceselor patologice în organism, funcționarea sistemului nervos central și a sistemului endocrin, durata expunerii la radiațiile UV, și alții.
De exemplu, malnutriția prelungită, aportul insuficient de lichide și boala distrug proteinele și încetinesc sinteza acesteia. De asemenea, consumul necontrolat de zahăr, alcool, tutun, margarină este unul dintre motivele scăderii cantității și efectului pozitiv al colagenului asupra țesutului. Producția acestei proteine scade treptat odată cu vârsta. Acest lucru devine vizibil după 25-35 de ani. Acest lucru se manifestă în principal prin formarea ridurilor, lăsarea pielii, lăsarea ovalului feței, apariția iritațiilor pe piele și subțierea acesteia. De asemenea, simptomele unei scăderi a cantității acestei proteine în organism sunt scăderea mobilității articulare, durerile musculare și artrita. Părul devine tern și despicat, plăcile de unghii devin subțiri și casante.
Ce alimente conțin mult colagen?
Pentru a experimenta beneficiile colagenului pentru organism, se recomandă consumul următoarelor produse:
Carnea. Aceasta se referă la proteinele animale naturale din produse proaspăt preparate (nu din semifabricate) - pui, curcan, carne de vită, carnea de porc. Păstrăvul, tonul și somonul conțin concentrații deosebit de mari de acizi grași omega-3, care au un efect pozitiv asupra sănătății oaselor si articulațiilor.
Ouăle. Unul dintre cele mai accesibile și bogate în nutrienți produse. Doar 2 ouă pe zi pot crește semnificativ cantitatea de proteine din organism.
Lactatele. Iaurtul, brânza, laptele, chefirul și brânza de vaci conțin calciu și vitamina D, care ajută la sinteza colagenului.
Cu toate acestea, nici din aceste produse nu va fi posibilă obținerea dozei necesare de substanță. Sunt necesare surse suplimentare.
Cum să crești nivelul de colagen cu suplimente alimentare?
Colagenul nu este sintetizat singur. Acest lucru necesită alte substanțe. Vitaminele, micro- și macroelementele ajută organismul să sintetizeze colagenul. În cele mai multe cazuri, organismul nu primește suficiente din aceste substanțe. Prin urmare, proteina nu este reprodusă în cantitățile necesare. Prin urmare, utilizarea colagenului pentru sănătate din surse externe este pe primul loc.
COLAGEN MARIN are un efect sporit asupra pielii, părului și unghiilor. Acționează din interior. Colagenul conținut în suplimentul alimentar ajută la îmbunătățirea stării pielii, reduce vizibilitatea ridurilor și cutelor, poate stimula organismul să-și producă propriul colagen, făcând posibilă prelungirea frumuseții și a tinereții și la întărirea ligamentelor și oaselor.
Fii frumoasă la orice vârstă, îngrijindu-te din interior pentru a străluci la exterior!