Concentrarea: cum îmbunătățești memoria și funcția cerebrală

Concentrarea: cum îmbunătățești memoria și funcția cerebrală

Cât de des ai observat că, în loc să lucrezi, nu te poți desprinde de fluxul de știri sau de rețelele sociale pentru câteva minute acum? A devenit dificil să te concentrezi pe o sarcină fără a fi distras de chestiuni străine, este greu să reții orice informație în capul tău?

           

Stresul acumulat și anxietatea de fundal duc la o „frică” de chestiuni importante și complexe, gândire fragmentată și incapacitatea de a se concentra pe ceva mai complex decât videoclipurile distractive.
Omul modern este înconjurat constant de zgomot informațional, care are un efect extrem de negativ asupra proprietăților memoriei și atenției. Acest lucru este evidențiat de popularitatea crescută a conținutului concis, a videoclipurilor scurte și a mesajelor scurte de informare. Conform statisticilor, din ce în ce mai puțini oameni citesc texte lungi, deoarece obosesc rapid, își pierd interesul și concentrarea.
Incapacitatea de a se concentra pentru o perioadă lungă de timp poate fi cauzată de utilizarea frecventă a gadgeturilor de divertisment, lipsa odihnei, stresul, acțiunile de rutină și monotone în mod constant și o deficiență de substanțe importante pentru funcționarea sănătoasă a creierului.

Factorii ce influenteza  negative asupra concentrării și atenției

Oboseala mentală afectează negativ nu doar productivitatea la locul de muncă, ci și toate aspectele vieții. Când creierul este solicitat să proceseze mai multe informații decât de obicei pentru perioade lungi, există riscul de distragere a atenției și pierderea concentrării. În aceste cazuri, oamenii tind să nu-și poată organiza gândurile, petrecându-și timpul liber în mod ineficient pe activități simple, cum ar fi citirea știrilor. De asemenea, apare un sentiment de vinovăție pentru utilizarea ineficientă a timpuluii.

Stresul cronic dăunează tuturor sistemelor corpului. Tensiunea nervoasă prelungită afectează negativ memoria, capacitatea de planificare și gândirea logică. Nivelurile ridicate de hormoni de stres provoacă insomnie, agravând astfel sarcina asupra creierului.

Un somn de calitate slabă reduce capacitatea creierului de a se adapta și de a se recupera. Consecințele includ lipsa de concentrare,memoria slaba si nu in ultimul rind lipsa de energie. Somnul profund este necesar pentru eliminarea produselor metabolice și a toxinelor din creier. Chiar dacă o persoană doarme 7-9 ore, odihna nu este completă din cauza iluminării puternice, zgomotului și utilizării dispozitivelor electronice, toate acestea afectând calitatea somnului.

Problemele vasculare și fluxul sanguin inadecvat pot afecta nu doar viteza de gândire, ci și sănătatea creierului. Chiar și întreruperile scurte în alimentarea cu oxigen pot deteriora fibrele nervoase.
Alimentația influențează semnificativ concentrarea și memoria. Produsele de tip fast-food, grăsimile trans și alimentele rafinate afectează negativ funcțiile cognitive. Dulciurile provoacă fluctuații ale glicemiei, inițial oferind energie, dar ulterior ducând la o scădere bruscă a forței. Creierul necesită glucoză, dar sursele lente de eliberare, cum ar fi carbohidrații complecși, sunt preferabile.

Cum să îmbunătățiți funcția de memorie și să susțineți sănătatea creierului
Pentru a menține o gândire clară, este esențial să vă recuperați complet.

 -Când lucrați mental, este benefic să vă îndreptați atenția către altceva timp de câteva minute în fiecare oră, în special spre exerciții rapide. Acest lucru va crește performanța generală și productivitatea mentală.

 -Încercați să vă plimbați în natură zilnic sau cel puțin în fiecare weekend; acest obicei ajută la „repornirea” sistemului nervos și la îmbunătățirea oxigenării vaselor de sânge.
Exercițiile fizice regulate eliberează substanțe chimice care întăresc memoria și îmbunătățesc concentrarea.

 -Persoanele cu activitate fizică ridicată și medie fac față mai bine sarcinilor cognitive. Pe de altă parte, un stil de viață sedentar este adesea asociat cu o memorie și o concentrare slabe.

 -Un factor adesea neglijat în impactul asupra creierului este nutriția. Alimentele ne influențează viața de zi cu zi, de la nivelul de concentrare până la energia de care dispunem, totul fiind legat de alimentația noastră.

Chiar și în ceea ce privește sănătatea creierului, alimentele joacă un rol crucial, fiind "combustibilul" necesar pentru o mai bună concentrare.

Alege Suplimentele Alimentare Potrivite pentru Sănătatea Creierului

Specialiștii susțin că, într-o lume perfectă din punct de vedere nutrițional, nu am avea nevoie de suplimente. Din păcate, lumea modernă este departe de această perfecțiune, iar mulți dintre noi suferim din cauza deficiențelor de micronutrienți. Acest lucru se întâmplă deoarece o mare parte din produsele consumate sunt sărace în nutrienți. Procesarea artificială și tratarea cu diverse substanțe chimice care cresc durata de valabilitate reduc semnificativ valoarea lor nutrițională.

Concluzie

Pentru a menține sănătatea creierului și pentru a asigura o putere de concentrare optimă, este esențial să adoptăm o dietă echilibrată și să alegem suplimentele alimentare potrivite. Acestea pot compensa deficiențele de nutrienți din dieta noastră modernă și pot susține funcționarea optimă a creierului.

ENERGY BOOSTER EBS467 îmbunătățește funcțiile cognitive. Este un suport energetic care vă ajută să creșteți rezistența și concentrarea mentală, permițându-vă să țineți pasul cu cerințele zilnice.

MEMORY BOOSTER MBS72 este un supliment care crește concentrarea și îmbunătățește memoria. Acesta optimizează fluxul de sânge către creier, contribuind la reducerea oboselii și extenuării.

MAGNETIN MGT10 este un stimulent cognitiv pentru buna funcționare a sistemului nervos. Îmbunătățește comunicarea dintre celulele creierului și influențează căile de semnalizare asociate cu învățarea, memoria și concentrarea.

Nu uita, un creier sănătos înseamnă un corp sănătos și o viață lipsită de griji.

Вернуться к блогу