Cum să eviți să devii ostatic al miturilor despre colesterol?

Cum să eviți să devii ostatic al miturilor despre colesterol?

Colesterolul ridicat este o boală care este încă învăluită într-un număr mare de concepții greșite.
De aceea, cei mai mulți oameni află despre nivelurile sale ridicate din întâmplare sau după ce colesterolul a provocat deja daune grave organismului.

Oamenii de știință estimează că până în 2050, ucigașul numărul unu din lume va fi boala coronariană, cauzată de înfundarea arterelor inimii cu colesterol.

          

Mitul 1. Colesterolul este ridicat doar la persoanele obeze.

De fapt, persoanele slabe nu au întotdeauna niveluri normale de colesterol. Excesul de greutate și lipsa de activitate predispun la boală, dar persoanele slabe au adesea niveluri ridicate de trigliceride (grăsimi) și lipoproteine cu densitate scăzută (așa-numitul colesterol „rău”). Acest lucru este asociat cu genetica și nutriția.

Mitul 2. Orice colesterol este dăunător.

Colesterolul este o grăsime, iar unele tipuri sunt esențiale pentru sănătate. Corpul nostru are nevoie de aceste substanțe pentru a produce hormoni și pentru a construi celule.
Lipoproteinele, compuse din grăsimi și proteine, sunt responsabile de transportul colesterolului. Lipoproteinele cu densitate joasă (LDL) transportă colesterolul de la ficat la țesuturi, iar excesul acestora se depune pe pereții vaselor de sânge, ducând la formarea plăcilor aterosclerotice - acesta este așa-numitul colesterol „rău”.
Lipoproteinele cu densitate înaltă (HDL), numite colesterol „bun”, transportă colesterolul înapoi la ficat, unde este eliminat din organism. Acest proces reduce riscul de boli cardiovasculare.

Mitul 3. Un stil de viață sănătos este un panaceu pentru bolile cardiovasculare.
Activitatea fizică este cu siguranță benefică, dar un stil de viață sănătos nu garantează o protecție sută la sută împotriva bolilor cardiovasculare. Exercițiile fizice pot întârzia îmbolnăvirea, dar ereditatea, tensiunea arterială și nivelul colesterolului joacă, de asemenea, un rol.

Mitul 4: Dacă colesterolul ar fi crescut, ar exista simptome.
Această concepție greșită duce la faptul că boala este diagnosticată în stadii foarte târzii.
Colesterolul ridicat de obicei nu are simptome. De aceea, se recomandă efectuarea periodică a analizelor de sânge. O creștere a nivelului de colesterol din organism contribuie la acumularea plăcii în vasele de sânge până când starea devine periculoasă. Simptomele care pot indica un nivel ridicat al colesterolului sunt de obicei „târzii”, când excesul de colesterol provoacă deteriorarea și blocarea vaselor de sânge și perturbarea inimii.

Mitul 5. Colesterolul este o boală a vârstnicilor.
Colesterolul ridicat afectează oamenii de toate vârstele și tipurile de corp. Chiar și oamenii sănătoși și cei sub 40 de ani sunt sfătuiți să-și monitorizeze nivelul de colesterol.
Frecvența studiului depinde de prezența bolilor cardiovasculare, de nivelurile crescute anterior de colesterol și de medicamentele luate. Determinarea nivelului de colesterol total din sânge se efectuează în timpul examenului clinic de la vârsta de 18 ani.

Mitul 6. Colesterolul scăzut este bun.
Colesterolul scăzut este periculos atât pentru femei, cât și pentru bărbați.
Colesterolul scăzut la bărbați poate duce la scăderea funcției erectile.
Colesterolul scăzut la femei este, de asemenea, periculos, mai ales în timpul menopauzei. Nivelurile sale scăzute duc la concentrații insuficiente de serotonină, hormonul bucuriei, drept urmare sexul frumos devine mai iritabil, susceptibil la depresie și tulburări nervoase.
Conform datelor medii, nivelul colesterolului total este considerat normal la o valoare de 5,17-6,20 mol/l.

Colesterolul mărit este o problemă ce nu trebuie ignorată și poate fi identificată ușor prin analize de sânge. Dacă rezultatul arată un nivel ridicat al colesterolului LDL, cunoscut și ca colesterol „rău”, este necesar să luați măsuri pentru a-l aduce în limite normale.
Suplimentele alimentare care reduc colesterolul mărit pot fi de ajutor în acest sens. ANTIHOLESTOL HLS200 este un supliment care contribuie la controlul colesterolului LDL/HDL, ajută la reducerea tensiunii arteriale și susține sănătatea cardiovasculară. HOLESTOP HSP 35+ reduce absorbția de colesterol de către organism, scăzând nivelul acestuia și îmbunătățind activitatea sistemului cardiovascular, reducând riscul de boli coronariene și infarct.

Cel mai adesea, aflăm despre colesterolul ridicat din întâmplare. Nu vă puneți inima și vasele de sânge în pericol. Luați măsuri preventive, ajutați-vă corpul să mențină un nivel normal de colesterol și să faceți testarea la timp. Aceste reguli simple te vor scuti de complicații.

Вернуться к блогу