Să încercăm să ne imaginăm situația: ai dureri de cap frecvente sau spasme musculare - ce faci mai întâi? Vei încerca să scapi de durere sau vei începe să cauți cauza? Desigur, majoritatea vor începe prin eliminarea manifestărilor externe. Dar această abordare vă va permite doar să amânați problema pentru un timp și să nu scăpați de ea, așa că merită să căutați mai profund cauza.
În această situație particulară, magneziul poate fi un ajutor. De ce este necesar și cum să-i mențineți conținutul suficient?
Ce este magneziul și de ce are nevoie organismul de el?
Magneziul este un mineral necesar pentru buna funcționare a celulelor corpului. Fără el, multe procese ale vieții umane ar fi imposibile, de exemplu:
- procesul de diviziune celulară,
- producerea de proteine,
- producția de energie de către organism,
- transmiterea impulsurilor nervoase, funcționarea sistemului cardiovascular și contracția musculară.
În plus, magneziul este cel care susține oasele și dinții sănătoși, precum și funcțiile psihologice precum memoria, vorbirea, gândirea și altele. Are efect anti stres: normalizează somnul, reduce oboseala și iritabilitatea. De asemenea, ajută organismul să absoarbă alte vitamine, cum ar fi calciul și potasiul, sodiul și fosforul, vitaminele B și C.
De ce poate apărea o deficiență de magneziu?
De ce ar putea să scadă conținutul său? Acest lucru este influențat de o serie de factori. Cauza poate fi alimentația deficitară, determinând lipsa alimentelor cu magneziu sau, dimpotrivă, un exces de grăsimi, cafea sau antibiotice și elemente precum calciul din alimentație. Deficitul de magneziu poate fi cauzat și de activitate fizică intensă, stres sever sau consumul prea mult de alcool.
La ce duce deficitul de magneziu?
Deoarece magneziul este implicat în majoritatea proceselor de viață de bază, deficiența acestuia afectează toate sistemele corpului și funcționarea acestuia. Să vedem cum se poate manifesta acest lucru:
- oboseală crescută și schimbări bruște de dispoziție,
- dureri de cap și amețeli, pierderea coordonării,
- pierderea poftei de mâncare, probleme cu sistemul digestiv, greață și vărsături, constipație,
- spasme și crampe musculare, amorțeală la nivelul membrelor,
- fragilitatea si deteriorarea calității parului si unghiilor.
De unde putem lua acest mineral?
Magneziul este unul dintre componentele clorofilei, astfel că sursa sa principală în dietă sunt legumele de culoare verde închis. Este vitamina din legume și fructe care furnizează un sfert din tot magneziul care intră în organism. În plus, se găsește și în leguminoase, cereale integrale, fructe uscate și chiar ciocolată, îndrăgite de mulți.
Dar totuși, aceste produse nu pot oferi organismului atât de mult magneziu pe cât are nevoie de fapt, așa că suplimentele alimentare pot ajuta la refacerea echilibrului său.
MAGNITEN MGT 10 este un supliment alimentar, conceput pentru a sprijini memoria, concentrarea și energia mentală. Formula sa avansată optimizează comunicarea între celulele creierului și influențează pozitiv căile de semnalizare, îmbunătățind astfel învățarea, memoria și capacitatea de concentrare.
Asigură funcționarea normală a sistemului nervos, reducând oboseala și sprijinind sănătatea musculară.
MAGNITEN MGT10 este soluția ideală pentru cei care doresc să își optimizeze funcțiile cognitive, să își susțină nivelul de energie și să își îmbunătățească starea generală de bine.