Durerea, inflamația, scârțâitul neplăcut și scăderea mobilității sunt simptome frecvente ale problemelor articulare. Conform unor studii recente, una din zece persoane suferă de osteoartrită la nivel global. Doar o abordare integrată poate susține sănătatea articulațiilor și încetini evoluția modificărilor patologice ale acestora.
De ce apar din ce în ce mai des problemele articulare? Unul dintre principalii factori este stilul de viață sedentar. Mulți dintre noi petrecem mult timp pe trei scaune: cel de la birou, cel din mașină și cel de acasă. În acest context, doar mușchii trunchiului și gâtului sunt solicitați. Pe măsură ce aceștia obosesc, coloana vertebrală preia sarcina. Lipsa pauzelor pentru întindere menține mușchii trunchiului tensionați chiar și în repaus, ceea ce duce la compresia constantă a discurilor intervertebrale. În timp, acestea se deteriorează, se umflă și comprimă rădăcinile nervoase, provocând durere.
Pe de altă parte, lipsa de activitate fizică este asociată cu obezitatea. Aceasta, alături de alți factori de risc (răni, muncă în picioare, transportul obiectelor grele, activități sportive etc.), contribuie la problemele articulare. În cazul obezității, problema nu se rezumă doar la presiunea crescută asupra articulațiilor. Țesutul adipos produce substanțe care accelerează distrugerea cartilajului articular și mențin inflamația. În timp, toate structurile articulației, inclusiv învelișul, țesutul osos și ligamentele, sunt afectate.
O abordare complexă pentru menținerea sănătății articulațiilor presupune activitate fizică, o alimentație sănătoasă, precum și utilizarea suplimentelor care nu doar reduc durerea și inflamația, ci și încetinesc modificările patologice ale articulațiilor. Deci de la primele semne de probleme articulare, este recomandat să se urmeze tratament cu suplimente ce conțin condroprotectori precum ARTROBAR HGB+. Aceste supliment conține ingrediente active esențiale pentru regenerarea naturală a țesutului cartilaginos, printre care:
• Glucozamina, un compus natural prezent în cartilaj, care ajută la menținerea sănătății articulațiilor și susține regenerarea acestora;
• Sulfatul de condroitină, o substanță ce contribuie la elasticitatea și hidratarea cartilajului, având un rol esențial în protejarea și menținerea funcționalității articulațiilor;
•Metilsulfonilmetan (MSM), care contribuie la regenerarea țesutului conjunctiv și la ameliorarea durerii și inflamației;
• Acidul hialuronic, care menține elasticitatea și fermitatea cartilajului, fiind componenta principală a lichidului articular și acționând ca lubrifiant;
• Colagenul, principala proteină a articulațiilor, ligamentelor și tendoanelor, care ajută la menținerea forței și rezistenței acestora la stres.
Menținerea sănătății articulațiilor este esențială pentru un stil de viață activ și fără dureri. Prin adoptarea unui stil de viață echilibrat, care include activitate fizică regulată, o dietă sănătoasă și suplimente adecvate, poți încetini procesul de degenerare articulară și preveni apariția complicațiilor. Nu aștepta ca durerile să devină insuportabile – acționează preventiv pentru a-ți menține articulațiile sănătoase și funcționale.